Contact ι
Facebook Twitter RSS

Het Tourisme bureau

Het Toerisme bureau van Jemeppe-sur-Sambre

Het toerisme bureau van Jemeppe-sur-Sambre : de plaats om informatie te vinden over de mogelijke logeerplaatsen, activiteiten en restaurants in de buurt. Ideaal voor bijvoorbeeld het plannen van een lang weekend of om een dagexcursie voor een groep te organiseren.

Jemeppe en zijn troeven

  • Jemeppe-sur-Sambre is een scharniergebied tussen twee regios : Haspengouw en het industriegebied van de Samber. Terwijl het noorden nog erg landelijk blijft (Spy, Onoz, Balatre en Saint-Martin), wordt het zuiden gekenmerkt door de aanwezigheid van tal van grote bedrijven (Jemeppe, Ham, Moustier en Mornimont).
  • De grot van Spy is de grootste toeristische trekpleister, waarvan het EHoS onmisbare aanvulling is.
  • Meerdere geclasseerde monumenten zijn van de openbare weg af te zien: de kasteelhoeve van Balatre, de donjon van Villeret (Saint-Martin) en het kasteel van Mielmont (Onoz), en niet te vergeten het EHoS zelf, een oud pompstation van de Brusselse Intercommunale Watermaatschappij die in 1906 en 1907 werd gebouwd.
  • Tot de meest schilderachtige sites behoren het oude marktplein van Moustier, de bossen van Ham en de oude rivierarm van de Samber in Mornimont.
Route d'Eghezée, 301-303 - 5190 Onoz
Téléphone : 081/74 53 28 ι Contact
Mentions légales
La Commune de Jemeppe-sur-Sambre Service public de Wallonie Institut du Patrimoine Wallon